De 5 beste haarverzorgingsproducten voor lang haar 

Blog

De 5 beste haarverzorgingsproducten voor lang haar 

Heb jij ook last van klitten in je haar, kroes/pluizig haar, uitgezakte krullen of vet haar? Iedereen wilt een good hair day, en zeker met langer haar! In deze blog bespreken we vijf   haarverzorgingsproducten speciaal voor lang haar, zodat je precies weet wat je nodig hebt. 

Shampoo en conditioner

Allereerst is het belangrijk om een goede basis te hebben. In de vorige blog over haarverzorgingstips heb je al kunnen lezen dat het belangrijk is dat je je haar niet elke dag wast. Op de dagen dat je je haar wast, moet je ervoor zorgen dat je goede shampoo gebruikt die bij jouw haar past. En onmisbaar voor lang haar: conditioner! Of je nou steil of krullend  haar hebt, er is altijd wel een shampoo of conditioner speciaal voor jouw haartype. Ren dus naar de supermarkt en koop eens een shampoo die bij jouw haar past en die jouw haarprobleem oplost! Als je conditioner gebruikt, is het belangrijk dat je alleen maar conditioner in de haarpunten aanbrengt zodat je de hoofdhuid niet ‘verstopt’ met conditioner. Dit kan namelijk al gauw voor vet haar zorgen, en dat willen we natuurlijk niet.

Haarserum of olie

Haarserum of olie beschermt je haar tegen beschadigingen en gespleten haarpuntjes. Het zorgt er ook voor dat je haar mooi een mooie glans krijgt en pluisvrij wordt. Zeg maar bye bye tegen dat pluizige kroes haar! Omdat serum en olie erg geconcentreerde producten zijn, wordt je haar snel vet als je er te veel van gebruikt. Een klein beetje doet al wonderen! Het werkt het beste als je de olie of serum aanbrengt op nat tot halfdroog haar, zo wordt het namelijk het beste in je haar opgenomen en zie je er weer stralend uit. 

Droogshampoo

Droogshampoo is een absolute essential! Op de dagen dat je niet je haar wast gebruik je droogshampoo om volume te creëren, je haar minder vet te maken en schoon aan te laten voelen. Droogshampoos zijn er in vele geuren en smaken, dus zo kan je ook nog eens kiezen voor een lekker geurtje! 

Haarmasker

Haarmaskers werken geweldig en geven je haar een echte boost. Het voedt je haar en heeft een herstellend effect. Ons haar heeft namelijk veel te verduren toch? Regen, wind, zon, zout water, chloor water en zand hebben impact op ons haar en daarom is het goed om af en toe je haar eens flink te verwennen. Dit klinkt natuurlijk geweldig, maar gebruik het niet te vaak, en zeker niet elke dag! Haarmaskers brengen namelijk een extra laagje aan op je hoofdhuid. Bij regelmatig gebruik heb je het risico dat dit gaat ophopen en je haar juist futloos wordt. Gebruik een haarmasker daarom maximaal één keer per week voor optimaal effect. 

Mousse, zoutspray of volumepoeder

Last van futloos haar en wil je meer volume? Dan is mousse, zoutspray of volumepoeder een goede keus! Mousse kennen we natuurlijk allang en gebruik je als je haar nat is voor het beste effect. Het voordeel van het gebruiken van haarmousse is dat het je haar minder vet maakt maar toch volume geeft. Het is alleen wel wat meer werk om het aan te brengen en blijft iets minder lang zitten dan volume poeder of zoutspray. In combinatie met de föhn maak je je perfecte kapsel! 

Volumepoeder, daarentegen,  is een poeder dat je haar stugger maakt waardoor het meer volume krijgt en wordt meestal gebruikt om wat meer volume aan te brengen bij de kruin. Volume poeder gebruik je pas als je haar droog is en breng je aan bij de haaraanzet. Vervolgens masseer je de volumepoeder in bij je haaraanzet voor meer effect. Volumepoeder is superhandig om snel volume te creëren, het geeft alleen wel het gevoel dat je haar wat stugger en vetter is. 

Zoutspray is perfect om de beach look te creëren! Wie wilt dat nou niet? Zoutspray breng je aan op droog haar voor het beste effect. Is je haar nog nat? Föhn het dan eerst even en spray tegelijkertijd de zoutspray door je haar! 

Al met al genoeg tips om je haar er goed uit te laten zien. Voor ieder is er wel een geschikt product. Naast de haarproducten die je in de winkel kan kopen, heeft kapperszaak ook veel professionele goede haarproducten. Wil jij ook eens iets anders proberen? Vraag het eens in onze kapsalon.

De 5 beste haarverzorgingsproducten voor lang haar 
De 5 beste haarverzorgingsproducten voor lang haar 
De 5 beste haarverzorgingsproducten voor lang haar 
De 5 beste haarverzorgingsproducten voor lang haar 
De 5 beste haarverzorgingsproducten voor lang haar 
De 5 beste haarverzorgingsproducten voor lang haar