Blog

5 voordelen van haarkleuring bij de kapper

Zelf je haar kleuren kan soms een uitweg zijn, omdat het minder tijd kost en vaak goedkoper is. Maar heb je er wel eens over nagedacht waarom het juist zo goed is om je haar te kleuren bij de kapper? In deze blog lees je vijf voordelen van haarkleuring bij de kapper, want verzorging van je haar is ontzettend belangrijk!

Deskundig advies

Wil je weten of rood haar bij je staat of wat de beste manier is om je haar te blonderen? Een kapper heeft heel veel kennis over kleuringstechnieken waardoor je gegarandeerd de beste behandeling krijgt. Wist je namelijk dat als je zelf een blondeer fout maakt, je kans hebt op verbranding en beschadiging van je haar? Dat wil niemand, en daarom is het zo belangrijk om de kapper om advies te vragen. Je haar is belangrijk en dat moet niet beschadigd worden.

Altijd de juiste producten

De keuze in haarverfproducten is reuze! Elk haar is anders en heeft daarom ook verschillende producten nodig. Daarom is het lastig om de juiste kleur te kiezen omdat er veel specificaties zijn waar je rekening mee moet houden. Om te voorkomen dat je straks een verkeerde kleur in je haar zet, kan je beter om deskundig advies van een kapper vragen. Een kapper heeft vaak professionele haarkleuringsproducten en weet precies wat er bij jouw haar hoort. Zo zorg je ervoor dat je haar de juiste kleuring krijgt en je altijd tevreden bent. 

Volledige dekking

Als je zelf je haar verft heb je het risico dat je niet elk plekje goed bereikt. Als resultaat heb je geen volledige dekking, zijn bepaalde gedeeltes van je haar donkerder dan de rest en moet je het vaker herhalen. Bij de kapper weet je zeker dat de verf gelijk verdeeld wordt over je haar, zodat je geen kleurverschil ziet en de dekking optimaal is. Daarnaast hoef je het ook minder vaak te herhalen, omdat je er zeker van bent dat het in een keer goed gebeurd. 

Meerdere combinaties mogelijk

Balayage, highlights of een folie coup de soleil? Alles is mogelijk bij een kapsalon! Zelf is het lastig om deze technieken toe te passen en heb je het risico dat het niet eruit ziet zoals je wilt. Kapsalons zijn vaak gespecialiseerd in diverse kleurtechnieken en zorgen voor de perfecte behandeling. 

Transformaties mogelijk

Wil je een radicale verandering aanbrengen in je haar? Bijvoorbeeld van blond naar bruin of andersom? Bij een kapper is het allemaal mogelijk en weet je zeker dat alles goed verloopt en het netjes gebeurd. Het gevaar is namelijk dat als mensen thuis een radicale kleurverandering willen toepassen, dit verkeerd gebeurd en het resultaat niet is zoals verwacht. Daarom is het het beste om een kapperszaak te bezoeken en ze om advies te vragen! Zo weet je zeker dat je haar er perfect uitziet.