Blog

5 tips om je haar te onderhouden

Gezond en mooi haar begint bij jezelf. Het is lastig om je haar goed te onderhouden, daarom is het handig om te weten waar je op moet letten. In deze blog lees je vijf insider tips hoe je je haar het beste kunt verzorgen. 

Gebruik de juiste producten

Het klinkt zo logisch, maar veel mensen gebruiken verkeerde haarproducten. En waarom? Omdat ze geen idee hebben welk product bij hun haar past. Elk haar is anders en heeft andere verzorging nodig. Als je steil haar hebt is het daarom logisch dat je geen haarproducten gebruikt voor krullend haar en andersom. Kijk daarom goed naar de beschrijvingen van haarproducten zodat je de juiste dingen uitkiest en je haar goed verzorgt. Twijfel je toch nog? Dan kan je bij Jacques van bellen kappers om advies vragen. Wij vertellen je graag welk haarproduct het beste bij jou past en wat je nodig hebt. 

Bezoek regelmatig de kapper

Voor mooi lang haar is het belangrijk om regelmatig de puntjes bij te knippen. Door je haar om de vier weken bij te laten knippen, worden de gespleten haarpunten verwijderd en groeit je haar op een gezonde manier door. 

Was je haar niet te vaak

Het klinkt misschien vies, maar het is het absoluut niet! Het is het beste voor je haar als je het zo min mogelijk wast. Als we ons haar namelijk meerdere keren per week (of zelfs per dag!) wassen, tasten we de natuurlijke oliën aan op onze hoofdhuid. Dit zorgt ervoor dat er meer talg aangemaakt wordt waardoor je haar sneller vet wordt. Door je haar zo min mogelijk te wassen, zorg je ervoor dat deze oliën je hoofdhuid kunnen voeden, waardoor de talgproductie afneemt en je haar minder snel vet wordt. Probeer eerst eens je haar om de dag te wassen, en bouw het op! Het werkt echt. 

Pas op met hittestyling

Wist je dat föhnen en het gebruiken van een stijltang helemaal niet goed zijn voor je haar? Het is het allerbeste om je haar natuurlijk te laten drogen en voorzichtig droog te deppen, want hitte is slecht voor je haar en kan het zelfs permanent beschadigen! Dat wil toch niemand? Als je gebruikt maakt van een föhn, zorg er dan voor dat deze op de koudste stand staat en gebruik altijd stylingtools met een hittebescherming. 

Eet gezond

Als je gezond eet, is je haar ook gezond. Je haar wordt sterker en zal sneller en beter groeien als je de juiste dingen eet. Eet daarom veel groenten, fruit en producten die de goede vitamines bevatten. Kies voor groene groenten zoals broccoli en spinazie, bonen, noten, kip en zuivelproducten. Deze bevatten namelijk veel vitamine A, B, C, ijzer, zink en biotine, die bijdragen aan de conditie van je haar.

Heb je al veel geprobeerd en weet je niet meer wat je nog meer moet doen? Neem dan eens contact op met onze kapsalon, dan kijken we wat er nog meer mogelijk is!